Новини

Порядок отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України за будь-який минулий рік

15.03.2023
Тема:

Центральне міжрегіональне управління ДПС  по роботі з великими платниками податків інформує, що будь-який платник – юридична особа, фізична особа-підприємець, фізична особа може отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України у контролюючому органі за місцезнаходженням (для юридичної особи) та місцем проживання (для фізичної особи) протягом 10-ти робочих днів з моменту подання заяви такою особою за умови, що така особа є резидентом України, отримує доходи за межами України та підпадає під дію міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування.

Відповідно до роз'яснення ДПС, платник податків може отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів за будь-який минулий рік. 

Надання Довідки-підтвердження статусу податкового резидента України здійснюється безоплатно на підставі Заяви про підтвердження резидентського статусу для уникнення подвійного оподаткування платника податків за формою, наведеною у додатку до Порядку № 248 (далі – Заява) (п. 2 Порядку).

Заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання подаються до будь-якого контролюючого органу. Заяву може бути подано засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету.

При заповненні розділу 1 Заяви платник податків зазначає відповідний рік, за який він бажає отримати Довідку для уникнення подвійного оподаткування між Україною і відповідною іноземною державою.

Порядком та формою Заяви не передбачено обмежень щодо року за який контролюючим органом може бути надана Довідка.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку