Новини

Внесено зміни до інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України

13.03.2023

Наказом Мінфіну від 23.01.2023 р. № 36 внесено зміни до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом МФУ від 28.01.2002 р. № 57 (далі — Інструкція № 57).

Зокрема, зміни такі.

1. Уточнено, що складання розпису та внесення змін до нього здійснюються із застосуванням системи електронного документообігу, системи електронної взаємодії органів виконавчої влади (далі — СЕВ ОВВ) у відповідності до вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги» та автоматизованої системи ведення державного бюджету.

Під час складання розпису та внесення змін до нього паперовий документообіг застосовується в разі:

  • відсутності системи електронного документообігу, інтегрованої до СЕВ ОВВ, або спеціального вебмодуля системи взаємодії;
  • якщо документи, які застосовуються під час складання розпису чи внесення змін до нього, містять інформацію з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Обмін інформацією між Мінфіном та ДКСУ здійснюється відповідно до формату та регламенту обміну інформацією між Мінфіном та ДКСУ.

2. Уточнено, що, керуючись роз’ясненнями, відповідні структурні підрозділи Мінфіну визначають головним розпорядникам помісячні обсяги асигнувань загального фонду в розрізі бюджетних програм або в цілому головному розпоряднику за тими бюджетними програмами, які належать до компетенції відповідного структурного підрозділу, та надають лімітні довідки про бюджетні асигнування та кредитування) Департаменту державного бюджету Мінфіну, який зводить помісячні обсяги асигнувань загального фонду, складає узагальнену лімітну довідку за кожним головним розпорядником з визначенням помісячних обсягів асигнувань головному розпоряднику в цілому і подає на підпис Міністру фінансів України або особі, яка виконує його обов’язки, та доводить лімітні довідки, узагальнені лімітні довідки та методичні вказівки Мінфіну до кожного головного розпорядника.

3. Уточнено, що, керуючись методичними вказівками Мінфіну, головні розпорядники за участю відповідальних виконавців бюджетних програм та розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня складають зведені кошториси, зведені плани асигнувань загального фонду бюджету, зведені плани надання кредитів із загального фонду бюджету, зведені плани спеціального фонду, а головні розпорядники коштів, через які отримують бюджетні призначення розпорядники — заклади фахової передвищої та вищої освіти, наукових установ та науково-дослідних установ Національної академії медичних наук України, які є учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення надання медичної допомоги, — зведені плани використання бюджетних коштів і зведені помісячні плани використання бюджетних коштів та подають їх Мінфіну для перевірки їх відповідності показникам лімітних довідок та методичним вказівкам Мінфіну.

4. Додатки 1–6, 8, 15 до Інструкції № 57 викладено в новій редакції.

Крім того, додано ще два нових додатки до Інструкції № 57:

  • додаток 16 «Помісячний розподіл міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на ____ рік»;
  • додаток 17 «Зміни до помісячного розподілу міжбюджетних трансфертів, які надаються з державного бюджету місцевим бюджетам на ____ рік».

Наказ № 36 набрав чинності з дня офіційного опублікування — 01.03.2023 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку