Новини

Мінфін оновив деякі національні стандарти

20.02.2023
Тема:

Мінфін наказом «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» від 12.01.2023 № 18 затвердив зміни до деяких національних стандартів з бухгалтерського обліку, а саме:

Зокрема, суб’єкти господарювання, які ведуть спрощений бухоблік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства (платники ЄП), крім мікропідприємств та малих підприємств, подаватимуть повний пакет фінансової звітності та не застосовуватимуть НП(С)БО 25. Відповідні зміни внесено до п. 2 розд. ІІ НП(С)БО 1 та п. 2 розд. І НП(С)БО 25.

Крім того, в оновленому НП(С)БО 8 передбачено, що строк корисного використання, ліквідаційна вартість та метод амортизації нематеріального активу переглядаються на кінець звітного року, якщо в наступному періоді очікуються зміни строку корисного використання активу або зміни умов отримання майбутніх економічних вигод. Нематеріальні активи з невизначеним строком корисного використання також на кінець кожного звітного року оцінюються на наявність ознак невизначеності обмеження строку їх корисного використання, і за відсутності таких ознак підприємство встановлює строк корисного використання таких нематеріальних активів. Амортизація нематеріального активу нараховується з огляду на новий метод нарахування амортизації, строк корисного використання та ліквідаційну вартість починаючи з місяця, наступного за місяцем змін.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На момент підготовки номера ще не опублікований. Після його оприлюднення ми детально проаналізуємо зміни, які відбулися.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку