Новини

Чи оплатять заяви-розрахунки, які ФССУ прийняв, але не встиг профінансувати до 01 січня? Пояснюємо

27.01.2023
Тема:

 Наприкінці минулого року фахівці ФССУ здійснювали фінансування заяв-розрахунків в оперативному режимі – кошти для виплати допомог за  лікарняними направлялись Фондом вже на наступний день після прийняття заяви-розрахунку від роботодавця. 

● Однак деякі заяви-розрахунки, прийняті ФССУ в останні дні грудня, залишились непрофінансованими на 01.01.2023 у зв’язку із завершенням бюджетного року.

● Реєстр таких заяв-розрахунків було передано Пенсійному фонду України для проведення їх фінансування – відповідні реєстри заяв передали всі управління виконавчої дирекції ФССУ.

● Водночас, до нас надходять звернення від працівників і їх роботодавців щодо відсутності фінансування за цими заявами.

● У такому разі уточнити причини можливо безпосередньо у Пенсійному фонді України, оскільки з 01 січня саме ПФУ є уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

● Нагадаємо, реорганізація системи соціального страхування проходить на виконання Закону України від 21.09.2022 № 2620 та постанов Кабінету Міністрів України від 15.11.2022 № 1289 та від 02.12.2022 № 1350.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку