Новини

З 01.01.2023 діють нові коди УКТ ЗЕД

10.01.2023

Контролери на офіційному сайті (tax.gov.ua «Прес-центр» «Новини») нагадали суб’єктам господарювання, що з 01.01.2023 діють нові коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, запроваджені Законом України «Про Митний тариф України» від 19.10.2022 № 2697-IX.

Старі коди УКТ ЗЕД, затверджені Законом України «Про Митний тариф України» від 04.06.2020 № 674-IX, починаючи з цієї дати втрачають чинність.

З огляду на це контролери проінформували суб’єктів господарювання, які здійснюють із підакцизними товарами розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням РРО/ПРРО, про те, що під час програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД слід враховувати інформацію, яка була вказана в супровідному документі (податковій накладній) постачальника під час придбання такого товару.

Про особливості складання ПН/РК у зв’язку із оновленням кодів УКТ ЗЕД читайте в матеріалі «Оновлені коди УКТ ЗЕД у податкових накладних: настанови контролерів» цього номера.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку