Новини

Пришвидшуємо цифровізацію України: Верховна Рада прийняла законопроект про Національну програму інформатизації

02.12.2022
Тема:

Верховна Рада підтримала законопроект № 6241 «Про Національну програму інформатизації» в цілому. «За» проголосували 286 депутатів.

Згідно із законопроектом у держуправлінні можна буде швидше впроваджувати цифрові технології. Це позитивно вплине на результативність та ефективність роботи держорганів.

Завдяки «Національній програмі інформатизації» держоргани та органи місцевого самоврядування зможуть швидше комунікувати одне з одним, приймати рішення і здобувати результати. А українці — отримувати необхідні держпослуги набагато швидше.

Крім цього, законопроект спрямований на підвищення рівня кіберзахисту, що особливо актуально під час війни. Надійний кіберзахист та протидія інформаційним загрозам з боку росії — це захист цифрової економіки й персональних даних українців.

Також законопроект допоможе подолати цифрову нерівність у суспільстві завдяки підвищенню рівня доступу суспільства до технологій та різноманітних можливостей, зокрема, в економічній, соціальній, культурній, освітній галузях.

Закон набуває чинності 1 березня

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку