Новини

Порядок виплати підйомної допомоги військовослужбовцям ЗСУ: є зміни

22.11.2022

Наказом Міноборони від 21.09.2022 р. № 291 внесено зміни до Порядку виплати військовослужбовцям Збройних Сил України підйомної допомоги, затвердженого наказом Міноборони від 05.02.2018 р. № 45 (далі — Порядок № 45).

1. Згідно з оновленим абз. 5 п. 2 Порядку № 45 розмір підйомної допомоги обчислюється виходячи з посадового окладу, окладу за військовим званням та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, установлених військовослужбовцю за новим місцем військової служби на дату, коли військовослужбовець приступив до виконання обов’язків за посадою (зарахування на навчання), або на дату прибуття до нового місця дислокації військової частини, на членів сім’ї — на дату реєстрації рапорту військовослужбовця про виплату підйомної допомоги на членів сім’ї військовослужбовця, які переїхали з ним до нового місця військової служби.

2. Згідно з оновленим п. 5 Порядку № 45 підйомна допомога та добові в разі переїзду на нове місце військової служби на членів сім’ї військовослужбовця виплачуються на підставі наказу командира військової частини із зазначенням у ньому нарахованої суми до виплати, який видається на підставі рапорту військовослужбовця про виплату підйомної допомоги на членів сім’ї військовослужбовця, які переїхали з ним до нового місця військової служби.

Крім того, у наказі зазначається, чи є дружина (чоловік) військовослужбовцем.

У разі необхідності командир, який видає наказ про виплату відповідної допомоги, може організувати перевірку достовірності даних про переїзд членів сім’ї військовослужбовця до його нового місця військової служби.

Для цього його наказом створюється комісія з перевірки факту переїзду членів сім’ї військовослужбовця до його нового місця військової служби.

Результати оформлюються актом перевірки факту переїзду членів сім’ї військовослужбовця до його нового місця військової служби (за формою, визначеною в додатку).

Якщо дружина і чоловік є військовослужбовцями, підйомна допомога на кожного з них виплачується за новим місцем їх військової служби, на членів сім’ї — з місячного грошового забезпечення одного з них (за їх бажанням).

Наказ № 261 набрав чинності 28.10.2022 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку