Новини

Скасовано звітування за формою № 10-ПОІ (звіт щодо працевлаштованих осіб з інвалідністю) — мінус один звіт

16.11.2022

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних, трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю» від 18.10.2022 р. № 2682-IX з 06.11.2022 р. внесено зміни, зокрема, до ст. 18 і 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 р. № 875-XII. Що це означає для роботодавців?

По-перше, не потрібно більше звітувати щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Тобто мінус один звіт, який потрібно було б подавати, — «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» (форма № 10-ПОІ (річна)) за 2022 рік і надалі не подаємо. І це добре! Менше звітів — менше роботи .

По-друге, норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю залишається без змін — в розмірі 4 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працюють від 8 до 25 осіб, — у кількості одного робочого місця. Норматив роботодавці розраховують самостійно. Відповідальність за його невиконання буде як і раніше.

Тобто і надалі потрібно працевлаштовувати осіб з інвалідністю (на основне місце роботи) — держава про це піклується та контролює. А от звіт з цього приводу подавати не потрібно.

У найближчому випуску газети «Зарплата та кадрова справа» ми розглянемо зміни докладніше.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку