Новини

ДП «Прозорро» ухвалило нову інструкцію

11.11.2022

Державне підприємство «Прозорро» ухвалило наказ від 20.10.2022 № 25 (далі — наказ № 25), яким затвердило Інструкцію про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в Особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 12.10.2022 № 1178 (далі — Інструкція № 25).

Дію ж Інструкції про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі», затвердженої наказом ДП «Прозорро» від 19.03.2019 № 10 (далі — інструкція № 10), зупинено на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Ухвалення нової інструкції зумовлено передусім зміною вартісних порогів, які тепер визначені в Особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості № 1178).

Так, згідно з новою Інструкцією № 25 у разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує суму, що встановлена в Особливостях № 1178, як і за Інструкцією № 10, для вибору постачальника товарів, надавача послуг чи виконавця робіт можуть використовувати ЕСЗ способом здійснення закупівель через електронний каталог у порядку, визначеному законодавством, та/або здійснення закупівель у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, визначеному згідно зі ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон про публічні закупівлі), виключно в частині оголошення, подання пропозицій, звернення по роз’яснення, звернення з вимогою усунути порушення, надання відповідей, оцінки, розгляду, відхилення пропозицій, визначення переможця, скасування закупівлі.

Але згідно з Інструкцією № 25 під час проведення закупівлі в порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, пропозиції розглядають відповідно до пп. 11, 12 ст. 14 Закону про публічні закупівлі з урахуванням положень п. 3 розд. II Інструкції № 25.

Пунктом 3 розд. II Інструкції № 25 передбачено, що якщо замовник під час розгляду пропозиції учасника закупівлі виявив невідповідності в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у пропозиції та/або подання яких передбачалося умовами, визначеними в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, він розміщує у строк, який не може бути меншим ніж 2 робочі дні до закінчення строку розгляду пропозицій, повідомлення з вимогою усунути такі невідповідності в ЕСЗ. Замовник не може розміщувати щодо одного й того самого учасника процедури закупівлі більше ніж 1 раз повідомлення з вимогою усунути невідповідності в інформації та/або документах, що подані учасником процедури закупівлі у складі пропозиції.

Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, оприлюднюється відповідно до п. 3 8 розд. X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про публічні закупівлі в ЕСЗ.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку