Новини

Чи сплачують авансовий внесок при виплаті дивідендів резиденти «Дія Сіті»?

03.11.2022
Тема:

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що резиденти «Дія Сіті» – платники податку на особливих умовах звільняються від обов’язку сплати авансових внесків з податку на прибуток у разі виплати дивідендів.

Підставою для такого звільнення є доповнення Законом України від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» п.п. 57.1-1.8 п. 57.1-1 ст. 57 Податкового кодексу України п.п. 57.1-1, згідно з яким починаючи з 01.01.2022 резиденти Дія Сіті – платники податку на особливих умовах звільняються від обов’язку сплати авансових внесків з податку на прибуток у разі виплати дивідендів.

При цьому резидент Дія Сіті, який є платником податку на загальних підставах, не звільнений від сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств при виплаті ним дивідендів.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку