Новини

Організація оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій: зміни до Положення

31.10.2022

Постановою КМУ від 21.10.2022 р. № 1205 внесено зміни до Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту, затвердженого постановою КМУ від 27.09.2017 р. № 733.

Зокрема, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності, власникам та користувачам об’єктів із масовим перебуванням людей забороняється без погодження з відповідним місцевим органом виконавчої влади (органом місцевого самоврядування):

  • відключати канали та лінії електронних комунікаційних мереж, що задіяні системами оповіщення;
  • здійснювати демонтаж технічних засобів оповіщення та інформування (зокрема радіотрансляційних точок).

Експлуатаційно-технічне обслуговування автоматизованих систем оповіщення, а також проведення організаційно-технічних заходів із запобігання несанкціонованому їх запуску організовується:

  • відповідним органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування — щодо загальнодержавної, територіальних та місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення;
  • керівником об’єкта — щодо спеціальних, локальних та об’єктових систем оповіщення.

Постанова № 1205 набрала чинності 25.10.2022 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку