Новини

Спортивні клуби як організатори спортивних змагань: внесено зміни до Закону

10.10.2022
Тема: Спорт

Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо розмежування спортивних заходів і змагань» від 06.09.2022 р. № 2563-IX внесено зміни до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» від 24.12.1993 р. № 3808-XII.

Як зазначається в пояснювальній записці, у вітчизняному спорті давно існує проблема визначення та розмежування правового статусу організатора спортивного змагання (фактично — федерації відповідного виду спорту) та безпосереднього організатора спортивного заходу (відповідного спортивного клубу). Питання стосується, зокрема, прав та обов’язків, які випливають із відповідного статусу. Зважаючи на війну в Україні та необхідність підтримки спортивних клубів, на плечі яких лягає вирішення усіх питань (у тому числі матеріальних та фінансових), а також ризики, пов’язані з проведенням відповідного спортивного заходу в умовах війни, існує потреба в чіткому розмежуванні понять «спортивне змагання» та «спортивний захід», а також в розмежуванні статусів осіб, відповідальних за їх проведення. Закон № 2563 призвано вирішити таку проблему.

Закон № 2563 набрав чинності 01.10.2022 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку