Новини

МОЗ розробило механізм підсилення медзакладів, в яких є потреба в лікарях, фахівцями з інших регіонів

30.09.2022
Тема:

Понад пів року мешканці окупованих українських територій не мали змоги отримувати необхідну медичну допомогу, частина медзакладів була зруйнована, частина – відчуває брак спеціалістів через навантаження на медпрацівників, яке суттєво зросло. 

Нині, в умовах війни, фахової медичної допомоги потребують як військові, які воюють на фронті, так і цивільне населення. Для забезпечення українців медичними послугами та посилення спроможності лікарень надавати меддопомогу більшій кількості пацієнтів, Міністерство охорони здоров’я розробило механізм оперативного реагування на потреби медзакладів у спеціалістах.

Наказом МОЗ від 05.09.2022 №1597 запроваджується механізм направлення цивільних лікарів для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги у заклади, що потребують підсилення*.

Відповідно до наказу, медичні працівники можуть направлятися у відрядження в інші регіони терміном до 30 календарних днів.

Залучення медичних працівників можуть ініціювати:

  • заклади, що потребують підсилення;
  • ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України» (Центр медицини катастроф МОЗ);
  • Командування Медичних сил Збройних сил України (КМС ЗСУ).

Наказ передбачає залучення до роботи в інших регіонах, в першу чергу, тих медичних працівників, які самостійно виявили бажання бути залученими.

Запровадження такого механізму дозволить оперативно закривати потреби медзакладів у необхідних спеціалістах та сприятиме якнайшвидшому відновленню нормальної життєдіяльності й здоровʼя наших громадян. 

Детальніше ознайомитися з наказом можна за посиланням https://bit.ly/3SFBW4m.

*Заклади, що потребують підсилення – заклади охорони здоров'я, які у зв'язку з перевантаженням та/або кадровим дефіцитом потребують залучення виїзних медичних працівників для надання допомоги пацієнтам та постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в тому числі особам зі складових сил оборони та сил безпеки.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку