Новини

Оренда державного та комунального майна: чергові зміни з 16.09.2022 р.

28.09.2022
Тема: Оренда

Постановою КМУ від 13.09.2022 р. № 1026 уточнено деякі аспекти оренди державного та комунального майна в умовах воєнного стану та на постійній основі.

По-перше, внесено зміни до постанови КМУ «Деякі питання оренди державного та комунального майна» від 03.06.2020 р. № 483 (далі — постанова № 483).

Передбачено, що на протокол про результати електронного аукціону з оренди державного та комунального майна, договір оренди (у тому числі договір, що укладається в результаті продовження договору на новий строк), договір про внесення змін до договору оренди та акт приймання-передачі об’єкта оренди в електронній формі накладається кваліфікований електронний підпис (далі — КЕП) (новий п.п. 8 п. 3 постанови № 483). Порядок підписання документів за допомогою КЕП опубліковує Фонд державного майна на своєму офіційному вебсайті1.

На вимогу переможця аукціону (орендаря) такі документи може бути підписано в паперовій формі.

По-друге, внесено зміни до Порядку передачі в оренду державного та комунального майназатвердженого постановою № 483 (далі — Порядок № 483):

  • оновлено п. 54 Порядку № 483: визначено можливість запровадження серед додаткових умов оренди майна єдиного майнового комплексу оплати орендарем послуг юридичних та фізичних осіб (у разі їх залучення), пов’язаних із виготовленням технічних паспортів, проведенням реєстраційних дій, незалежної оцінки, аудиту та у випадках, передбачених законодавством, обов’язкового екологічного аудиту;
  • уточнено п. 129 Порядку № 483: передбачено, що підставою для застосування звільнень або знижок, запроваджених певними договорами оренди КМУ або місцевими радами, є наказ орендодавця, прийнятий на підставі звернення орендаря, на якого вони поширюються, крім випадків, коли в рішенні КМУ або ради зазначається про те, що знижки або звільнення застосовуються без окремого рішення орендодавця.

По-третє, внесено зміни до постанови КМУ «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану» від 27.05.2022 р. № 634Пункт 1 зазначеної постанови розширено додатковими пільговиками (нові п.п. 41 та 42).

Постанова № 1026 набрала чинності 16.09.2022 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку