Новини

Реєстрація ПН/РК, складених платником податків, який відповідає хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія

23.09.2022
Тема:

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу платників податків, що відповідно до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженому Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165, у разі, якщо за результатами автоматизованого моніторингу ПН/РК встановлено, що відображена в них операція відповідає хоча б одному критерію ризиковості здійснення операції, реєстрація таких ПН/РК зупиняється, за виключенням ПН/РК, складених платником податків, який відповідає хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія,

Розраховані показники позитивної податкової історії та інформацію щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено,  платник податків отримує через  Електронний кабінет.

Нагадаємо, що позитивна податкова історія платника ПДВ визначається за такими показниками:

- Обсяг постачання, зазначений в зареєстрованих ПН/РК у поточному місяці, з урахуванням поданої для реєстрації ПН/РК < 500 тис.грн. та обсяг постачання товарів/послуг, зазначений у них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем, не перевищує 50 тис.грн., та керівник платника є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у 3-ох (включно) платників податку.

-  Здійснюється на постійній основі протягом будь-яких 4-ох звітних місяців з останніх 6-ти місяців реєстрація ПН/РК на постачання товарів/послуг за одним і тим самим кодом товару/послуги згідно з УКТЗЕД/Державним класифікатором продукції та послуг.

- Залишкова вартість ОЗ у платників податку на прибуток на кінець звітного періоду більше 5,0 млн. грн. та відображена у звітності, граничні строки подання якої передують календарному дню розрахунку цього показника, за умови, що з початку попереднього року керівник та засновник не змінювалися.

- Площа наявних у власності (право власності/користування) орендованих земельних ділянок становить не менше 200 га включно або орендованих земельних ділянок комунальної або державної власності - не менше 0,5 га станом на 01 січня поточного року, що задекларовані до 20 лютого поточного року та за які сплачено плату за землю у встановлені строки.

- Сплачено ЄВ на одного працюючого, у 2 рази більше від суми ЄВ з мінімальної заробітної плати за останні 12 місяців, за умови, що з початку попереднього року керівник та/або засновник не змінювалися та середньомісячна чисельність працюючих за останні 12 місяців становить не менше 5-ти осіб.

- Загальна сума сплачених у попередньому звітному році ЄВ та податків і зборів, платником та його відокремленими підрозділами, якими подано ПН/РК для реєстрації, є  більше 10,0 млн. грн.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку