Новини

Зміни в бухобліку основних засобів: Мінфін опублікував проєкт

20.09.2022

На сайті Мінфіну 06.09.2022 р. опубліковано проєкт наказу МФУ «Про затвердження Змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби» (https://mof.gov.ua/ «Головна — Законодавство — Проекти нормативно-правових актів — Проекти нормативно-правових актів у 2022 р.»).

Проєкт наказу підготовлено з метою приведення Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби», затвердженого наказом МФУ від 12.10.2010 р. № 1202, у відповідність до Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку в державному секторі 17 «Основні засоби» з урахуванням особливостей національного законодавства з питань управління об’єктами державної (комунальної) власності.

Проєкт інформує, що планується уточнити:

  • групу для обліку активів інфраструктури;
  • порядок визначення первісної вартості об’єкта основних засобів, отриманого в результаті обміну на інший актив;
  • нюанси переоцінки об’єкта основних засобів, залишкова вартість якого дорівнює нулю;
  • нюанси нарахування амортизації основних засобів.

Планується, що такий наказ набере чинності не раніше 01.01.2023 р. Щойно він набуде статусу нормативного документа, ми обов’язково розглянемо зміни на сторінках газети «Бухгалтерія: бюджет».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку