Новини

Відновлено перевірки платників податків, які порушують граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів

09.09.2022

Відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року №2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (набув чинності з 27.05.2022) п.п. 69.2. п.62 розділу XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ, із змінами та доповненнями, відновлено проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

У зв’язку з цим, Головним управлінням ДПС у Черкаській області проведено 6 перевірок платників податків з питання дотримання валютного законодавства, за якими встановлено порушення та донараховано пеню за порушення граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів на загальну суму 1 228 тис. грн, з них:
- по 4 перевірках узгоджено суму донарахувань в розмірі 568,4 тис. грн, надійшло до бюджету 86,7 тис. грн;
- по 2 перевірках сума донарахувань в розмірі 659,6 тис. грн перебуває в стадії узгодження (термін сплати не настав).

Робота по проведенню перевірок платників податків, які порушують граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів продовжується.

За матеріалами  Головного управління ДПС у Черкаській області

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку