Новини

Працівника призначено виконувати обов’язки керівника на час його хвороби. Чи виконує він обов’язки за своєю посадою?

07.09.2022
Тема:

При виконанні обов’язків тимчасово відсутнього працівника — працівник поряд зі своїми обов’язками одночасно виконує обов’язки і за іншою посадою.

За додаткове навантаження з виконання обов’язків тимчасово відсутнього співробітника працівнику підприємства, на підставі статті 105 КЗпП, здійснюється відповідна доплата.

Якщо наказом керівника покладено тимчасове заступництво за посадою відсутнього працівника, то працівник виконує обов’язки за іншою посадою і увільняється від виконання обов’язків за своєю посадою. На період тимчасового заступництва зазвичай встановлюють доплату у розмірі різниці між посадовими окладами.

Отже, тимчасовий заступник, на відміну від виконуючого обов’язки тимчасово відсутнього працівника, виконує виключно чужі обов’язки, тобто на період заступництва він звільняється від виконання своєї роботи, обумовленої трудовим договором.
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку