Новини

Порядок виплати стипендій: тільки оновили, а вже готують зміни

27.01.2017
Тема:

На обговоренні у профспілок перебувають проекти постанов КМУ, якими передбачені зміни щодо стипендіального забезпечення. Анонсуємо їх.

1. Пропонується внести зміни до постанови КМУ «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах» від 28.12.2016 р. № 1047, якими визначити, що зазначена постанова застосовується не з 01.01.2017 р., а під час призначення стипендій відповідно до оновленного Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882 (далі — Порядок № 882).

2. ПТНЗ Пропонується передбачити, що за успішне навчання збільшується на 45,5 % мінімальна академічна стипендія учнів ПТНЗ та соціальна стипендія учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа та учням, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.

ВНЗ Тут пропонуються зміни такі:

1) якщо особи, яким в обов’язковому порядку в разі відсутності академічної заборгованості виплачується соціальна стипендія, мають право на призначення академічної стипендії, їм призначається тільки один вид стипендії (за їх вибором). Якщо обрано академічну, соціальна стипендія протягом наступного семестру не виплачується. Про це ВНЗ має невідкладно поінформувати орган соцзахисту;

2) діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа та особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на отримання соціальної стипендії незалежно від отримання академічної. Наразі Порядком № 882 передбачена виплата в такому випадку різниці між академічною та соціальною стипендією. Відтак, з Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерству освіти і науки для виплати академічних стипендій, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2016 р. № 1043, зникне норма щодо спрямування бюджетних коштів на виплату цієї різниці.

3. Пропонується: розширити перелік документів, які студенти повинні подати до ВНЗ для отримання соціальної стипендії; уточнити порядок взаємодії органу соцзахисту з ВНЗ та його структурними підрозділами; затвердити форму списку студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію.

Як тільки зазначені пропозиції набудуть форми нормативного документа, ми обов’язково вас поінформуємо.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку