Новини

Уряд спростив затвердження типів сільгосптехніки та її складових

02.08.2022

Зметою реалізації Закону України від 31.05.2022 № 2296-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» рішенням Уряду від 29.07.2022 р. внесено зміни до Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 № 1367.

Так, Мінагрополітики надано можливість уповноважувати органи з оцінки відповідності будь-якої форми власності здійснювати діяльність із затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів та їх компонентів.

Також встановлюється необхідність дотримання з 1 січня 2024 року (раніше було з 1 січня 2023 року) посилених вимог до сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів у частині обсягів викидів забруднювальних речовин.

Водночас на час дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення при затвердженні типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів можна не застосовувати вимоги щодо обсягу викидів забруднювальних речовин.

Реалізація цього рішення Уряду дозволить розширити перелік суб’єктів господарювання, що здійснюють процедуру затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів, що у цілому сприятиме спрощенню та прискоренню процедури введення їх в експлуатацію.

За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку