Новини

Отримати ліцензію на поводження з небезпечними відходами відтепер можна онлайн

25.07.2022

Отримати ліцензію на поводження з небезпечними відходами відтепер можна онлайн. Відповідний сервіс вже доступний бізнесу на національній онлайн платформі «ЕкоСистема» https://eco.gov.ua/

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець наголосив: «Ми поступово, але впевнено вдосконалюємо та цифровізуємо нашу взаємодію, наводимо лад у сфері. Можливість онлайн оформити ліцензію на поводження з небезпечними відходами означає, що підприємствам більше не потрібно чекати, поки документи дійдуть поштою до Міндовкілля та будуть зареєстровані. При наявності відсканових файлів та ЕЦП, їх можна надіслати навіть з телефону. Автоматизовані підказки не дозволять допустити технічних помилок».

За його словами, цей сервіс стане частиною загальнонаціональної інформаційної системи управління відходами, створення якої передбачено нещодавно прийнятим рамковим законом «Про управління відходами». Міністерство вже працює над розробленням такої системи. Вона дозволить державі контролювати повний життєвий цикл кожної тонни відходів – від її утворення, маршруту перевезення до переробки.

«Тож ринок працюватиме прозоро, а українці все менше «знаходитимуть» звалища сміття у лісосмугах, парках, біля власних будинків. У тому числі, і з небезпечними відходами. Бо наприклад, лише одна акумуляторна батарея, яка потрапляє у річку, наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості», - наголосив Міністр.

За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку