Новини

В Україні запровадили електронне декларування міжнародних посилок громадянами

20.07.2022
Тема:

Громадяни мають самостійно задекларувати міжнародне відправлення вартістю до 150 євро та можуть декларувати посилки, що перевищують 150 євро та не перевищують 10 тисяч євро, з використанням інформаційних технологій.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №4279  про внесення змін до Митного кодексу України (щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, та порядку їх декларування), яким серед іншого передбачено запровадження електронного декларування міжнародних поштових посилок фізичними особами. Документ вже опубліковано у газеті «Голос України»

До 150 євро без податків Закон залишає неоподаткований мінімум для міжнародних поштових відправлень у 150 євро. З 1 липня вартість безмитних відправлень було знижено до 100 євро. Однак у квітні 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроект №4278, яким, зокрема, передбачалося підвищення неоподаткованого мінімуму для відправлень до 150 євро.

Електронне декларування посилок громадянами

Законом внесено зміни до статті 236 Митного кодексу та передбачено, що «громадянин (уповноважена ним особа) має право самостійно декларувати  товари (які надійшли у міжнародному відправленні вартістю до 150 євро) у порядку, встановленому для громадян, шляхом подання митної декларації за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України, у тому числі з використанням інформаційних технологій».

Товари ж, що переміщуються (пересилаються) для одного одержувача - громадянина в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро, але не перевищує еквівалент 10000 євро, декларуються:

  • експрес-перевізником шляхом подання реєстрів (тимчасових та/або додаткових) міжнародних експрес-відправлень; або
  •  громадянином (уповноваженою ним особою) у порядку, встановленому для громадян, шляхом подання митної декларації за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України, у тому числі з використанням інформаційних технологій.

І знову COVID-19

Цим же документом тимчасово, на період, що закінчується останнім календарним днем місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), звільняються від сплати ввізного мита товари (у тому числі лікарські засоби, медичні вироби, медичне обладнання), необхідні для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку