Новини

За який період ЮО – платник ЄП, який в середині податкового (звітного) періоду перейшов на 3-ю групу за ставкою 2% подає Податкову декларація платника ЄП, за формою, затвердженою наказом МФУ від 19.06.2015 № 578?

07.07.2022

Фахівці ДПС повідомляють, відповідно до абзацу другого п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи зі ставкою 3% або 5% є календарний квартал.

Такі платники єдиного податку звітують за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (далі – Наказ № 578).

Суб’єкти господарювання, які мали діючу реєстрацію платника єдиного податку третьої групи зі ставками 3% або 5% та виявили бажання обрати спрощену систему з особливостями оподаткування (єдиний податок третьої групи зі ставкою 2%) в середині податкового (звітного) періоду повинні відзвітуватись за податковий (звітний) період до дати обрання спрощеної системи з особливостями оподаткування за формою, затвердженою Наказом № 578.

При цьому сума доходу платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 3% або 5% визначається відповідно до вимог ст. 292 ПКУ за період з першого числа місяця відповідного кварталу до дати переходу на спрощену систему з особливостями оподаткування.

Сума доходу для оподаткування єдиним податком третьої групи за ставкою 2% визначається за період з дня реєстрації платником єдиного податку третьої групи зі ставкою 2% до останнього календарного дня податкового (звітного) місяця, яка відображається в податковій декларації, за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124.

За матеріалами ДПС України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку