Новини

Яка доплата працівнику за ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних на підприємстві?

16.06.2022

Фахівці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області нагадують, аідповідно до вимог ч. 5 ст. 34 Закону України «Про  військовий обов’язок і військову службу» персональний облік призовників і військовозобов’язаних передбачає облік відомостей щодо призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи або навчання та покладається на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності. Облік військовозобов’язаних ведеться відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016  № 921 (даді – Порядок).

Відповідно до п.11 вказаного Порядку  за наявності на військовому обліку в державних органах, на підприємствах, в установах і організаціях менше 500 призовників і військовозобов’язаних, обов’язки з ведення військового обліку покладається на посадових осіб служби персоналу або служби управління персоналом, якому встановлюється доплата в розмірі до 50% посадового окладу, крім державних службовців.

Така доплата встановлюється у разі, якщо на посадову особу служби персоналу або служби управління персоналом покладаються додаткові обов’язки з ведення військового обліку, які не передбачені посадовою інструкцією.

Відповідно до пп. 3 п. 10 Порядку на підприємствах, в установах та організаціях кількість відповідальних за ведення військового обліку теж залежить від наявності на військовому обліку призовників і військовозобов’язаних:

  • від 500 до 2000 – одна відповідальна особа;
  • від 2000 до 4000 – дві особи;
  • від 4000 до 7000 – три особи, а на кожні наступні 3000 призовників і військовозобов’язаних – по одній особі додатково.

Граничний розмір доплати складає 50% посадового окладу, але остаточно її розмір установлює керівник установи, організації.

Враховуючи зазначене, встановити доплату можна в межах фонду оплати праці після здійснення обов’язкових виплат.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку