Новини

Бюджетникам 6500,00 грн не належить. Якщо отримали — поверніть

13.06.2022
Тема:

Постановою КМУ від 09.12.2021 р. № 1272 передбачено надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» у розмірі 6500,00 грн.

Втім, п. 2 цієї постанови чітко визначено, що допомога не виплачується працівникам бюджетних установ. І хоча така умова є, на місцях працівники таких установ подавали заявки на отримання допомоги і отримували її. Про що свідчить лист Мінекономіки від 11.05.2022 р. № 3611-07/23524-07. У ньому міністерство звертається до керівників бюджетних установ, працівники яких отримали зазначену допомогу, з просьбою терміново забезпечити повернення неправомірно отриманих коштів працівниками таких установ.

Зверніть увагу: тут не йдеться про одностороннє утримання роботодавцем із зарплати працівників коштів неправомірно отриманої допомоги. Керівник повинен просто посприяти в цьому, а саме проінформувати працівників:

  • про необхідність такого самостійного повернення коштів;
  • про те, що в разі неповернення коштів міністерство звернеться до суду і кошти будуть стягнуті примусово.

Повернення коштів працівник здійснює самостійно. Втім, вважаємо, що працівник може звернутися до роботодавця із заявою про здійснення відповідних відрахувань з його зарплати. При цьому таке відрахування може відбуватися без врахування обмежень, встановлених ст. 128 КЗпП.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку