Новини

Зміни до Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ

13.06.2022
Тема:

Постановою КМУ від 03.06.2022 р. № 646 внесено зміни до Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженого постановою КМУ від 29.07.1991 р. № 114 (далі — Положення № 114).

Підвищення граничного віку Середньому та старшому начальницькому складу, на яких поширюється дія цього Положення і яким присвоєно спеціальне звання, підвищено граничний вік на службі із 45 до 55 років (новий абзац п. 7 розд. I Положення № 114). Втім, згідно з новим п. 8розд. І Положення № 114 у разі службової необхідності керівник органу держвлади може прийняти рішення щодо залишення на службі особи начальницького складу на її прохання та за клопотанням керівника відповідного самостійного структурного підрозділу на загальний період до п’яти років. А в разі потреби, з урахуванням високої професійної підготовки, значного досвіду практичної роботи на займаній посаді, відсутності дисциплінарних стягнень та визнання особи придатною за станом здоров’я, ще на 5 років.

Атестація Уточнено, що порядок та строки атестації осіб рядового і начальницького складу визначаються керівниками органів держвлади, в яких проходять службу такі особи (оновлений п. 48 розд. V Положення № 114).

Ділення відпустки Оновлений абз. 3 п. 53 розд. VI Положення № 114 дозволяє особам рядового або начальницького складу за їх бажанням ділити чергову відпустку, за умови, що основна її частина становитиме не менше 14 календарних днів. Невикористану частину чергової відпустки може бути надано до кінця року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

ДО ВІДОМА. Згідно з новим п. 61розд. VI Положення № 114 порядок надання чергових відпусток особам начальницького складу визначається наказом керівника органу держвлади, в якому проходять службу особи начальницького складу, з урахуванням особливостей проходження служби в цьому органі держвлади та ст. 12 і 24 Закону України «Про відпустки» в частині поділу відпусток.

Компенсація при звільненні Оновленим абз. 2 п. 56 розд. VI Положення № 114 встановлено, що грошова компенсація особам рядового і начальницького складу, які звільняються з органів внутрішніх справ, виплачується не тільки за невикористані дні відпусток, а також за невикористані дні додаткових відпусток, особам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.

Звільнення Згідно з новим п.п. «к» п. 64 розд. VII Положення № 114 особи середнього, старшого і вищого начальницького складу можуть звільнитися зі служби в запас (з постановкою на військовий облік) також за угодою сторін.

Тимчасове обіймання посад Оновленим п. 86 розд. VIII Положення № 114 дозволено на час тривалих відпусток (у зв’язку з вагітністю та пологами або відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3 або 6 років) приймати на ці посади за результатами конкурсу на умовах строкового трудового договору (контракту) працівників, які відповідають встановленим для цих посад кваліфікаційним вимогам.

Прийняття на ці посади державних службовців або інших осіб начальницького складу забороняється. Порядок тимчасового заміщення таких посад, їх перелік та оплата праці визначаються керівником органу державної влади, в якому проходять службу особи рядового і начальницького складу, відповідно до законів України та інших нормативно-правових актів.

Постанова № 646 набрала чинності 08.06.2022 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку