Новини

Чи включається дохід, отриманий при перебуванні на єдиному податку за ставкою 2 відсотки, до річного доходу для визначення операцій контрольованими?

10.06.2022

Головне   управління  ДПС  у  м. Києві   повідомляє,  що  при формуванні звітності з питань трансфертного ціноуворення слід враховувати, що після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України платники єдиного податку третьої групи, які на день припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України використовували особливості оподаткування щодо сплати єдиного податку за ставкою 2 відсотки доходу, з першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, втрачають право на використання особливостей такого  оподаткування і автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом.

Для цілей застосування пп. 39.2.1.7 пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу України, обсяг річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) платника податку на прибуток підприємств обчислюється за весь звітний рік, у тому числі з урахуванням доходів, отриманих за періоди такого року, в яких такий платник податку перебував на сплаті єдиного податку за ставкою 2 відсотки.

Водночас, оскільки господарські операції, здійснені платником за періоди перебування на сплаті єдиного податку за ставкою 2 відсотків не впливають на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств, то такі операції не враховуються при визначенні критерію контрольованих операцій 10 млн. гривень.

За матеріалами Головного управління ДПС у м. Києві

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку