Новини

З якого звітного періоду буде використовуватися форма Податкової декларації для спецгрупи ЄП

27.05.2022

З якого звітного періоду платниками ЄП третьої групи, які використовують особливості оподаткування на період дії воєнного стану в Україні буде використовуватися форма Податкової декларації платника ЄП, затверджена наказом МФУ від 26.04.2022 № 124?

Згідно з абзацом першим п.п. 9.6 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) податковий (звітний) період для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, дорівнює календарному місяцю.

Наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124 (далі – Наказ № 124), який набрав чинності 06.05.2022 затверджено форму Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні (далі – Декларація).

Пунктом 2 Наказу № 124 передбачено, що Декларація подається за формою, затвердженою цим наказом.

Враховуючи що Наказом № 124 не визначено спеціальних норм щодо звітного періоду з якого розпочинається його застосування та з урахуванням того, що податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ є календарний місяць, то форма Декларації буде використовуватись такими платниками для складання звітності за квітень 2022 року та наступні звітні періоди.

За матеріалами «ЗІР: категорія 107.01»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку