Новини

Медзаклади, що працюють за ПМГ, повинні діагностувати українців та надавати необхідну допомогу безкоштовно

02.05.2022

У закладах охорони здоров’я, законтрактованих за Програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України не повинні брати жодних коштів за надання медпослуг чи діагностику, що входять у контрактні пакети. На цьому наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час телемарафону єдиних новин.

«У разі виникнення проблем із наданням медичної допомоги або якщо комунальний чи державний медзаклад, маючи змогу продіагностувати пацієнта, направляє його на платну діагностику з комунального у приватний медичний заклад під час війни, закликаю звертатися до контакт-центру МОЗ за номером 0800 60 20 19 або на гарячу лінію Національної служби здоров’я України за номером 16-77», – підкреслив міністр.

На 2022 рік у Програмі медичних гарантій на цей рік передбачено 38 пакетів послуг. За кожним з них передбачено певний обсяг медичної допомоги, яку лікарня має надати пацієнту безоплатно. Ці пакети продовжують працювати під час воєнного стану, а отже – лікарні отримують кошти за їхнє виконання.

Серед пріоритетів на 2022 рік – лікування інсульту та інфаркту, дослідження для раннього виявлення онкології, медична допомога породіллям, медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках. 

Також серед пакетів:

  • первинна та екстрена медична допомога,
  • хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах та в умовах стаціонару одного дня,
  • стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій,
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 тощо.
За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку