Новини

Мережі роздрібної торгівлі можуть залучити кредити на суму до 1 млрд гривень під 5% в рамках програми “5-7-9%”

07.04.2022

В умовах воєнного стану мережі роздрібної торгівлі стали важливою частиною критичної інфраструктури. Тому Уряд ухвалив постанову, що дає можливість торговельним мережам залучати  пільгові кредити на суму до 1 млрд гривень на один рік під 5%.

“Після початку війни був порушений грошовий цикл по лінії виробник-переробник-торгова мережа. В результаті останні опинилися в ситуації гострого дефіциту оборотних коштів, оскільки раніше працювали з відтермінуванням платежу, а тепер зобов’язані сплачувати за соціально важливі товари протягом 10 календарних днів. Відповідно до ухваленої постанови, оформити кредит зможуть підприємства, у яких продукти харчування складають не менше 60% торговельної площі”, – пояснила Перша віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Вона зауважила, що таке рішення дозволить забезпечити безперебійні поставки продовольства до магазинів як великих міст, так і маленьких селищ, що зніме проблему дефіциту товарів повсякденного вжитку.

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку