Новини

Перенесення вихідних під час воєнного стану

05.04.2022

В ГУ Держпрацi в Одеськiй областi повідомляють, згідно ст. 73 КЗпП України одним зі святкових днів в році є Пасха (Великдень), який припадає на неділю.

Відповідно до ст. 67 КЗпП України, якщо святковий або неробочий день співпадає з суботою або неділею, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто 25 квітня (понеділок) мав би бути вихідним.

Однак Закон України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” № 2136-IX від 15.03.2022 р. (далі – Закон № 2136-IX)  встановив додаткові правила на час війни.

Так, ч. 6 ст. 6 цього Закону № 2136-IX говорить про наступне спеціальне правило: «У період дії воєнного стану не застосовуються норми статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів), частини першої статті 65, частин третьої – п’ятої статті 67 та статей 71 – 73 (святкові і неробочі дні) КЗпП України.»

А це означає, що у період дії воєнного стану не діють вищезазначені статті КЗпП України.

Отже, немає офіційних святкових та неробочих днів. Тому за цими загальними правилами, встановленими Законом № 2136-IX, під час війни працівники мають працювати в понеділок 25 квітня 2022 р. з оплатою праці як у звичайний (не святковий) робочий день.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку