Новини

Мінфін: В умовах воєнного стану заробітна плата вчителів профінансована за січень-березень 2022 року у повному обсязі

28.03.2022
Тема:

Вумовах воєнного стану Уряд здійснює виконання завдання щодо забезпечення необхідним ресурсом місцеві бюджети для виплати заробітної плати вчителям у повному обсязі.

Так, на 2022 рік у державному бюджеті враховано освітню субвенцію 108 млрд грн на виплату заробітної плати вчителям закладів загальної середньої освіти. За даними Державної казначейської служби України, на сьогодні ці видатки профінансовані на 100% від розпису на січень ‒ березень 2022 року (24,8 млрд гривень).

Водночас керівникам органів місцевого самоврядування рекомендовано в межах фонду заробітної плати, передбаченого у кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу).

З огляду на це, питання забезпечення нарахування та виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти вирішують на місцях відповідні органи місцевого самоврядування.

Довідково

Верховна Рада України з метою забезпечення державних гарантій педагогічним працівникам в умовах воєнного стану прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану» від 15.03.2022 № 2126-IX.

Законом встановлено, що працівникам закладів та установ освіти, зокрема тим, які в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану в Україні чи окремих її місцевостях були вимушені змінити місце проживання, залишити робоче місце, місце навчання, незалежно від місця їх проживання на час особливого періоду гарантується збереження середнього заробітку та здійснення інших виплат, передбачених законом.

За матеріалами Мінфін

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку