Новини

Відновлено роботу Реєстру е-лікарняних

25.03.2022
Тема:

18.03.2022 Електронний реєстр листків непрацездатності ПФУ відновив роботу в повному обсязі. Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до ФССУ на оплату — повідомляється на офіційному сайті ФССУ.

ДПС тимчасово припинила надавати відповіді на звернення, які не стосуються режиму воєнного стану

Державна податкова служба України 15.03.2022 повідомила, що у зв’язку із запровадженням на всій території України воєнного стану ДПС та її територіальні органи тимчасово не будуть надавати відповіді на звернення підприємств, установ та організацій, звернення громадян, звернення платників податків про надання індивідуальних податкових консультацій, запити на інформацію, що не стосуються правового режиму воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо. Зумовлено це пп. 69.9 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі — ПКУ), за яким перебіг строків, визначених податковим та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, зупинений для платників податків та контролюючих органів. Підрозділ 10 розд. XX ПКУ доповнено пп. 69.9 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 № 2118-ІХ, що набрав чинності 07.03.2022.

Наголошено, що розгляд звернень та надання індивідуальних податкових консультацій і відповідей на запити на інформацію відновляться після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Перелік і контакти відділень ФССУ, які не припинили прийом в умовах воєнного стану

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті ФССУ, деякі відділення управлінь виконавчої дирекції ФССУ в областях та м. Києві наразі тимчасово припинили приймати відвідувачів, роботу виконують дистанційно. Актуальний перелік і контакти відділень можна переглянути за посиланням https://docs.google.com/document/d/1WOc3xhgnrqRwYaoLd3AT1m1jKsY-rLrFSGaHv9z4Gn4. Якщо відділення немає в переліку — прийом у ньому тимчасово припинено. Але навіть якщо відділення є в переліку, потрібно уточнювати можливість прийому за вказаними контактними номерами. Контакти можуть бути недоступні під час повітряної тривоги тощо.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку