Новини

МОЗ інформує про деякі оперативні рішення та дії, прийняті для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я

16.03.2022
Тема:

Окупанти під час воєнних дій проти України пошкодили 117 лікарень, 7 відновленню не підлягає. Обстріляно 43 машини екстреної медичної допомоги.

Проте система охорони здоров’я працює і продовжує рятувати життя українців.

МОЗ інформує про деякі оперативні рішення та дії, прийняті для удосконалення роботи сфери охорони здоров’я:

  •  МОЗ поставило 7 нових ангіографів до лікарень. Обладнання монтується та готується до запуску. Для лікарень територій, де йдуть активні бойові дії, також є ангіографи.
  •  У Харків доставлено 18 автівок швидкої медичної допомоги. Автомобілі є частиною гуманітарного вантажу, який до Харківщини був переданий від Данії за координації МОЗ.
  •  Найбільші фармвиробники світу — американська Pfizer та французька Sanofi — висловили підтримку України. До них також долучився американський виробник інсулінів та протиракових препаратів Eli Lilly. Ці компанії вже обмежили співробітництво з РФ, зупинили маркетингові та інвестиційні програми, припинили проведення нових клінічних досліджень.
  •  Запущено платформу «СпівДія». Це офіційна платформа для допомоги українцям під час війни, більше деталей за посиланням https://bit.ly/3qbEsn8
  •  Затверджено Методичні рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим на догоспітальному етапі в умовах бойових дій/воєнного стану https://bit.ly/3CLoDZe
  •  Направлено на державну реєстрацію до Міністерство юстиції України наказ про відтермінування електронного розподілу в інтернатуру. На період воєнного стану повернемось до старої процедури.
  •  Поки наші воїни захищають країну від ворога, МОЗ на всіх доступних політичних майданчиках закликають європейських партнерів продовжити тиск на РФ. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко виступив перед міністрами охорони здоров’я країн ЄС та європейських медичних організацій із закликом продовжити тиск на російську федерацію, як агресора і єдину причину війни та гуманітарної кризи на території України.
  •  Зроблено видачу форми №127/о («Медична довідка для отримання дозволу (ліцензії) на об'єкт дозвільної системи») безкоштовною в державних і комунальних закладах охорони здоров’я https://bit.ly/3w7h3qJ
  • Форма №127/о – це офіційний медичний документ, що є висновком після огляду громадянина з метою встановлення наявності або відсутності у нього медичних протипоказань для отримання дозволу на зброю.
  • Налагоджено взаємодію на українських фармацевтичних заводах.
  •  До роботи в закладах охорони здоров’я залучено 103 іноземні медики.
  •  5-й конвой з хворими українськими дітьми (109 осіб) вирушив під надійним українсько-польським медико-поліцейсько-прикордонним супроводом.

Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!

За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку