Новини

Грошові допомоги, пільги та субсидії люди отримають навіть якщо через бойові дії органи соцзахисту не працюють

10.03.2022
Тема:

Міністр соціальної політики повідомила Марина Лазебна, що Уряд ухвалив напрацьований Мінсоцполітики механізм для своєчасного нарахування та виплати людям грошових допомог, пільг та субсидій в умовах, коли органи соціального захисту не мають змоги працювати в тих чи інших населених пунктах через активні бойові дії.  
 
«Окупанти сподіваються, що їх намагання влаштувати гуманітарну блокаду паралізують владу, змусять опустити руки, сказати, що ми не маємо можливості працювати, і кинути людей.  Можливо, вони судять по собі. Але в Україні такого не буде. Для нашого уряду соціальний захист кожної людини – це наш персональний фронт, і ми будемо битись на ньому за кожного! Тому не дочекаються, ми будемо знаходити нові і нові способи, як забезпечити підтримку людям», - прокоментувала Марина Лазебна.
 
Нарахування та виплата грошових допомог, пільг та субсидій здійснюється органами соціального захисту районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських рад.
 
Але у зв’язку з проведенням активних бойових дій в окремих містах і районах органи соціального захисту не мають фізично можливості працювати, а отже провести нарахування і виплату грошових допомог, пільг та субсидій.
 
В таких випадках на центральному рівні Міністерство соціальної політики України забезпечить фінансування грошових допомог, пільг та субсидій відповідно до наявних реєстрів отримувачів та процедур захищеного інформаційного обміну, які є основою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.
 
Міністерство спрямує кошти до АТ «Ощадбанк», а АТ «Ощадбанк», в свою чергу, забезпечить їх перерахування безпосередньо людям. 
 
Тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ «Ощадбанк» перерахує кошти на їхні банківські рахунки.
 
Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER». 
 
Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.
 
«Завдяки тому, що ми розпочали впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, виявились підготовленими до таких форс-мажорів і можемо пропонувати рішення для захисту людей. Адже якраз одним з головних завдань побудови ЄІССС було  - забезпечити централізоване нарахування допомог, пільг, субсидій та їхню виплату одразу на рахунки людей, щоб не ганяти кошти з центру на області, потім на райони, міста, і лише потім людям» - зазначила Марина Лазебна.
 
За матеріалами КМУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку