Новини

Кабмін відтермінував обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії (токени) до 31 березня

23.02.2022

Обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії в Україні відтермінували до 31 березня. Сьогодні Уряд ухвалив відповідну постанову.

У 2020 році використання електронного підпису в окремих випадках, коли вимагається кваліфікований, було впроваджено в межах експериментального проекту, а обов'язкове використання е-підпису на захищених носіях планувалося запустити з 5 березня цього року.

Експериментальний проект успішно себе зарекомендував. Лише минулого року було отримано 17 млн е-підписів, якими скористалися понад 8 млрд разів.

Однак для того, щоб не створювати під час карантинних обмежень навантаження на надавачів електронних довірчих послуг і великих черг на отримання довірчих послуг, рішення відтермінували.

Нагадаємо, минулого року Уряд схвалив законопроект щодо укладання угоди з Євросоюзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства ЄС у сфері електронної ідентифікації та направив його на розгляд Парламенту. Документ спрямований на вдосконалення державного регулювання у цій сфері.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку