Новини

УВАГА! З 5 березня всі зобов’язані використовувати токени

22.02.2022

Казначейство звертає увагу, що станом на теперішній час використання удосконалених електронних підписів і печаток, що базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів («файлові ключі») унормовано постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 193 “Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, що базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів” (далі – Постанова).

В межах чинного законодавства, кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг здійснюють формування  та обслуговування кваліфікованих сертифікатів для удосконаленого електронного підпису чи печатки виключно протягом строку передбаченого Постановою (не пізніше ніж 05.03.2022) з подальшим їх скасуванням. Таким чином, у разі неприйняття до 05.03.2022 інших законодавчих та/або нормативних актів, подальше використання таких ключових даних унеможливлюється через відсутність нормативного врегулювання процедур по їх формуванню та обслуговуванню.

Враховуюче зазначене, з метою забезпечення своєчасного подання електронної звітності, Казначейство рекомендує клієнтам, які на даний час для роботи в АС «Є-Звітність» використовують удосконалені електронні підписи, що базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів («файлові ключі»), вжити відповідних заходів щодо забезпечення користувачів чинними ключовими даними.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку