Новини

Порядок дистанційного формування сертифікатів електронної печатки для ПРРО

22.02.2022

Фахівці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що юридичні особи мають можливість дистанційного формування сертифікатів печатки для програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Так, у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (далі – Надавач) функціонує онлайн сервіс «Дистанційне формування сертифікатів для програмних РРО (юр. особи)», який полягає у формуванні нового кваліфікованого сертифіката для заявника, який є власником чинного кваліфікованого сертифіката сформованого Надавачем.

Скористатися даною послугою зможуть лише ті користувачі (представники юридичної особи), які мають:

  • чинні сертифікати;
  • особистий ключ доступний лише користувачу та не скомпрометований.

Формування кваліфікованого сертифіката електронної печатки для ПРРО передбачає формування нового сертифіката на строк до 2 років. Таке формування виконується виключно на підставі відповідної електронної заявки, яка містить запит на формування кваліфікованого сертифіката електронної печатки для ПРРО і підписана кваліфікованим електронним підписом, що відповідає чинному кваліфікованому сертифікату користувача (представника юридичної особи).

Як згенерувати запити на отримання сертифікатів кваліфікованого електронного підпису (EU.p10) та протоколу розподілу ключів (EU-KEP.p10) для особистого ключа РРО за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» наведено у Настанові користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1» (зокрема, п.п. 5.1 п. 5), яка розміщена на офіційному інформаційному ресурсі Надавача (http://acskidd.gov.ua) (далі — ресурс Надавача) за посиланням: Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Настанова користувача «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1».

З покроковою інструкцією щодо дистанційного формування сертифікатів для ПРРО можна ознайомитися на ресурсі Надавача обравши категорію «електронна печатка для РРО (Юридична особа)» у рубриці «Отримання ЕДП» розділу «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» або за посиланням.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку