Новини

Найбільше порушень у сфері реклами минулого року було зафіксовано щодо реклами лікарських засобів

10.02.2022

У2021 році найбільша кількість порушень у сфері реклами стосувалася реклами лікарських засобів. Держпродспоживслужбою було зафіксовано 287 відповідних випадків.

Загалом протягом минулого року у сфері контролю за додержанням законодавства про рекламу було досліджено більше 25 тисяч рекламоносіїв. Це на 30% більше, ніж у 2020 році.

«Діяльність Держпродспоживслужби у сфері реклами за минулий рік збільшилася на 30%. Значно зросла й кількість виявлених порушень, що свідчить про ефективну роботу наших фахівців», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

В результаті проведених перевірок було виявлено більше 3 тисяч порушень. Накладено штрафних санкцій на суму 6,69 млн грн, прийнято 51 рішення про визнання реклами недобросовісною, прихованою та 210 рішень про зупинення розповсюдження реклами. Для прикладу, Держпродспоживслужбою накладено 2 штрафи на загальну суму 420 тис. грн за розповсюдження у метрополітені м. Києва недобросовісної реклами послуг з ворожіння та гадання.

Нагадаємо, до сфери відповідальності Держпродспоживслужби належить, зокрема, захист прав споживачів реклами.

За матеріалами Держпродспоживслужба

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку