Новини

З 29 грудня в Україні вводяться нові європейські норми у посвідченні водія

29.12.2021

В Україні вводяться нові європейські норми у посвідченні водія. Відтепер у ньому є відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Зміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення були видані раніше. 

«Такі нововведення – це ще один крок до приведення бланку національного посвідчення водія у відповідність до міжнародних стандартів, а головне – зміцнення безпеки дорожнього руху. З наступного року, ми активно працюватимемо над системним покращенням процесу отримання посвідчення водія. Нова автошкола базуватиметься на принципах: справедливості, прозорості, вимогливості й відповідальності», – зазначив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

Ці зміни регламентує  Постанова  Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007. Нею запроваджено цілий ряд нововведень у частині видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Наразі вже змінився дизайн бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського документа, стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни. Документ став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований електронний носій, зазначається термін його дії, а також група крові та резус-фактор водія.

нові позначення у посвідченні водія

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном  (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку