Новини

Як відображається в податковому розрахунку за ф. 1 ДФ сума, сплачена роботодавцем за навчання ФО (працівника)

02.11.2018

Яким чином оподатковується ПДФО та за якою ознакою доходу відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання ФО (працівника)?

      Статтею 165 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) встановлено перелік доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, зокрема, сума, сплачена будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи (п.п. 165.1.21 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

     Сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів, що не перевищує у 2018 році 11169,00 грн. (3723,00 грн. х 3) за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки фізичної особи (працівника) не включається до складу оподатковуваного доходу такої фізичної особи. 

     При цьому кошти, сплачені роботодавцем за навчання фізичної особи (працівника) в частині перевищення суми, визначеної п.п. 165.1.21 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, оподатковуються ПДФО за ставкою 18 %

     Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу для її підготовки чи перепідготовки відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу «145».

За матеріалами «ЗІР: категорія 103.25»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку