Новини

Відображення в декларації з ПДВ отриманих у грошовій формі роялті

13.12.2021

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що відповідно до п.п. 6 п. 3 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, у рядку 5 податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація) вказуються обсяги операцій, зокрема з постачання товарів/послуг, які відповідно до ст. 196 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) включені до переліку операцій, що не є об’єктом оподаткування.

Відповідно до п.п. 196.1.6 п. 196.1 ст. 196  ПКУ не є об’єктом оподаткування операції, зокрема з виплат дивідендів, роялті у грошовій формі або у вигляді цінних паперів, які здійснюються емітентом.

Враховуючи те, що отримання роялті у грошовій формі не є об’єктом оподаткування ПДВ, вказані операції підлягають відображенню у рядку 5 декларації.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку