Новини

Чи зараховується період відсторонення до стажу держслужби?

03.12.2021
Тема:

НАДС у роз’ясненні від 30.11.2021 р. № 144-р/з пояснило, чи зараховувати період відсторонення держслужбовців у зв’язку з ухиленням від вакцинації до стажу держслужби (для надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки, для присвоєння чергового рангу).

Додаткова відпустка + надбавка Відповідно до п. 4 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 р. № 229, до стажу держслужби зараховується час перебування на посаді держслужби. Оскільки в період відсторонення трудові відносини з працівником не припиняються, то такий період зараховується до стажу, який дає право на надбавку за вислугу років та додаткову відпустку за стаж.

Ранг В абз. 2 п. 9 Порядку присвоєння рангів державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 20.04.2016 р. № 306, наведено періоди, які не зараховуються до стажу роботи для присвоєння чергового рангу. Періоду відсторонення там немає. Отже, період відсторонення держслужбовця зараховується до строку для присвоєння чергового рангу держслужбовця.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку