Новини

Що треба знати ОМС при прийнятті рішень про встановлення вартості проїзду?

03.12.2021

Державна регуляторна служба України підготувала для органів місцевого самоврядування роз’яснення щодо необхідності реалізації регуляторних процедур при прийнятті рішень про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Так, в роз’ясненнях наголошується, що  рішення ОМС, якими встановлюються тарифи на міські пасажирські перевезення, у розумінні статті 1 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» є регуляторними актами, а їх прийняття потребує реалізації передбачених Законом процедур.

Зазначене неодноразово підтверджено судовою практикою, яка засвідчила, що суди різних інстанцій, а також Верховний Суд, приймають ухвали та постанови, якими визнають регуляторними актами рішення органів місцевого самоврядування про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування, у тому числі рішення про встановлення тарифів для визначеного кола перевізників та навіть для індивідуально визначеного перевізника.

Ознайомитись із роз’ясненням ДРС "Щодо необхідності реалізації регуляторних процедур при прийнятті рішень про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом" за посиланням.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку