Новини

Що робити військовослужбовціям у разі проблем із COVID-документами — роз’яснення МОЗ України

29.11.2021

Міністерство охорони здоров’я підготувало роз’яснення для військовослужбовців про те, що робити у випадку виникнення проблем із документами, які підтверджують вакцинацію від COVID-19. 

Відсутня або втрачена форма 063/о

Зверніться до медпрацівників у вашій військовій частині, вони  допоможуть отримати документ повторно.

Ви отримали тільки одну дозу вакцини від COVID-19 

Якщо рекомендована дата отримання чергової дози вакцини від COVID-19 настала, а військовослужбовець перебуває поза військовою частиною, потрібно з документами, що засвідчують особу, та формою 063/о про отримане перше щеплення, звернутися до найближчого цивільного закладу охорони здоров’я України (ЗОЗ), який проводить вакцинацію, і отримати другу дозу вакцини. 

Після проведеного щеплення військовослужбовець повинен отримати довідку, що засвідчує факт вакцинації другою дозою. Цей документ необхідно пред’явити за місцем проходження служби. Дані про вакцинацію, яку військовослужбовець отримав за місцем служби, і вакцинацію, яку отримав у цивільному ЗОЗ або від мобільної бригади такого ЗОЗ, надійдуть до картки пацієнта в ЕСОЗ і будуть підставою для отримання таких документів:

  • довідка форми 063/о;
  • COVID-сертифікат (після першої дози або повної вакцинації);
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію (після повної вакцинації).

Відсутній COVID-сертифікат у мобільному застосунку “Дія”

Якщо військовослужбовець вже зробив запит через мобільний застосунок “Дія” і нічого не вийшло, потрібно повторити його через портал diia.gov.ua. Якщо документ не отримано в жодному з цих джерел, швидше за все, дані про вакцинацію ще не внесені медичним закладом до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ). Тож потрібно дочекатися, коли це станеться. Про правила завантаження COVID-сертифікатів для військовослужбовців МОЗ писало раніше ТУТ

Якщо одну вакцину ви отримували в цивільному закладі охорони здоров’я  і з того часу минуло менше 30 днів, тоді зверніться повторно до цього закладу для перевірки правильності внесених даних, чи немає дубля вашої картки, чи дані відправлені до ЕСОЗ.

Поки у вас немає COVID-сертифіката, для подорожей Україною вам достатньо мати довідку форми 063/о і/або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Ви були у сімейного лікаря, але він відмовився вносити дані про вашу вакцинацію до ЕСОЗ 

Ви пред’явили лікарю міжнародне свідоцтво про вакцинацію або довідку за формою 063/о, але лікар відмовився вносити дані про вакцинацію до ЕСОЗ. У цьому разі ви можете посилатися на наказ МОЗ №587, в якому відсутні обмеження щодо внесення даних про вакцинацію військовослужбовців.

Коли дані про ваші щеплення потраплять до ЕСОЗ від закладу, який безпосередньо робив вакцинацію, тоді ви зможете отримати COVID-сертифікат (через мобільний застосунок або портал Дія). Для цього не знадобиться ходити до лікаря.

Ви були у сімейного лікаря, він вніс дані про вакцинацію з обох ваших довідок форми 063/о і ви маєте Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (воно без QR-коду)

Міжнародного свідоцтва про вакцинацію достатньо для міжрегіональних подорожей. Його можна використовувати як і довідку форми 063/о. Частина закордонних країн також приймають цей документ.

Коли дані про ваші щеплення потраплять до ЕСОЗ від закладу, який безпосередньо робив вакцинацію, тоді Ви зможете також отримати COVID-сертифікат (через мобільний застосунок або портал “Дія”). Для цього не знадобиться ходити до лікаря.

Потрібно подорожувати за межами України

Перевірте на сайті міністерства закордонних справ України вимоги до перетину кордонів цільової та транзитних країн. Якщо необхідно саме

COVID-сертифікат, перевірте його наявність через мобільний застосунок і портал “Дія”. Якщо відповідний COVID-сертифікат ще не доступний, скористайтесь ПЛР- або антиген-тестом, що засвідчують відсутність захворювання на COVID-19.

Коли дані про ваші щеплення потраплять до ЕСОЗ від закладу, який безпосередньо робив вакцинацію, лише тоді ви зможете також отримати COVID-сертифікат (через мобільний застосунок або портал “Дія”). Для цього не знадобиться ходити до лікаря.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку