Новини

НБУ оновив Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ

23.11.2021

Національний банк оновив Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ. Оновлення здійснено відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи", а також із метою урахування практичного досвіду проведення інспекційних перевірок в умовах карантину.

 Відповідні зміни до Положення передбачають: 

  • визначення порядку доступу в режимі перегляду до всіх інформаційних систем банку (а не лише систем автоматизації банківських операцій), необхідних для проведення перевірки;
  • встановлення порядку виготовлення та вилучення (виносу за межі банку) копій документів та письмових пояснень.

 Крім того, урегулювано окремі питання стосовно  проведення інспекційних перевірок в умовах карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів із метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Так, відтепер розпорядчий акт Національного банку про проведення інспекційної перевірки (зміни до нього) може бути надісланий банку у формі електронного документа. Документи під час інспекційної перевірки можуть складатися у формі електронного документа, за винятком довідок про перевірку та звіту про інспекційну перевірку, які залишатимуться в паперовій формі. Зустрічі та інтерв’ю стосовно  інспекційних перевірок можуть проводитися в режимі відеоконференцій.

 Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 18 листопада 2021 року № 120 "Про затвердження Змін до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок", яка набирає чинності 23 листопада 2021 року.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку