Новини

Країна походження товару у Звіті про виконання договору: вимога, що діє з 10.11.2021 р.

19.11.2021
Тема:

10.11.2021 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” щодо закупівлі юридичних послуг Національним банком України» від 19.10.2021 р. № 1812-IX. І, незважаючи на назву, він містить також зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII (далі — Закон № 922), які зачепили всіх замовників.

Так, згідно з новим п.п. 13 ч. 1 ст. 42 Закону № 922 у разі закупівлі товару при публікації Звіту про виконання договору необхідно зазначати інформацію про країну походження щодо кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі.

Оскільки про виконання договорів замовники звітують, як правило, наприкінці поточного — початку нового року, то при формуванні Звіту про виконання договору після 10.11.2021 р. інформацію про країну походження необхідно зазначати щодо всіх проведених у 2021 році закупівель товарів. Країна походження не зазначається в інших видах інформації про закупівлю та не застосовується до закупівель робіт і послуг.

Де брати інформацію? Відповідно до ст. 43 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. № 4495-VI документами, що підтверджують країну походження товару, є:

  • сертифікат про походження товару;
  • засвідчена декларація про походження товару;
  • декларація про походження товару;
  • сертифікат про регіональне найменування товару.

Додатковими відомостями про країну походження товару є та інформація, яка міститься в товарних накладних, пакувальних листах, відвантажувальних специфікаціях, сертифікатах (відповідності, якості, фітосанітарних, ветеринарних тощо), митній декларації експорту, паспортах, технічній документації, висновках-експертизах відповідних органів, інших матеріалах, що можуть бути використані для підтвердження країни походження товару.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку