Новини

Реалізація талонів, смарт-карт тощо на отримання пального: чи необхідно реєструватись платником акцизного податку?

18.11.2021

Фахівці Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що у разі якщо за даними первинних документів суб’єкт господарювання здійснює постачання карток (талонів), як торгівельної послуги на отримання палива, то за такими операціями суб’єкт господарювання не повинен реєструватись платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне.

Проте, якщо за даними первинних документів суб’єкт господарювання здійснює операції з отримання від постачальників та реалізацію покупцям палива за допомогою талонів та/або смарт-карток на пальне, які отримуються та/або надаються як доповнення до видаткових накладних на паливо, то у цьому випадку суб’єкт господарювання є платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне.

Для надання більш повної та ґрунтовної індивідуальної податкової консультації суб’єкт господарювання має право звернутися до контролюючого органу та надати копії відповідних документів, зокрема договорів з постачальниками пального та покупцями пального, видаткових накладних та з наведенням детального опису суті здійснюваних операцій.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку