Новини

Податкова декларація з ПДВ: особливості заповнення таблиці 2 додатка 5 (Д5) у разі постачання брухту чорних та кольорових металів

18.11.2021

Яким чином заповнюється таблиця 2 додатка 5 (Д5) до податкової декларації з ПДВ у разі постачання брухту чорних та кольорових металів, які утворилися внаслідок розібрання (демонтажу) основних фондів, якщо для здійснення такої операції товари та послуги не придбавалися?

Таблиця 2 «Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплаченого суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг» додатка 5 (Д5) податкової декларації з ПДВ (далі – Таблиця 2) заповнюється у разі здійснення у звітному (податковому) періоді операцій з постачання товарів/послуг, що звільнені від оподаткування ПДВ.

В графах 2 «Найменування податкової пільги» та 3 «Код податкової пільги згідно з довідником пільг» Таблиці 2 зазначаються дані щодо найменування та коду податкової пільги згідно з довідниками пільг.

У графі 4 Таблиці 2 вказується сума податку, не сплачена до бюджету у звітному (податковому) періоді у зв’язку з отриманням податкової пільги, розрахована окремо для кожної з податкових пільг за формулою, визначеною п. 3 розд. V1 Порядку 1 заповнення і подання податкової звітності з ПДВ без наростаючого підсумку з початку звітного року. При здійсненні такого розрахунку не враховуються обсяги операцій з придбання товарів/послуг на митній території України у осіб, які не зареєстровані як платники податку, необоротних активів (без ПДВ), що використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ.

1 Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21

У графі 5 Таблиці 2 зазначається обсяг звільнених від оподаткування операцій з постачання товарів/послуг.

У графах 6 – 9 Таблиці 2 відображаються обсяги операцій з придбання (як у поточному так і попередніх звітних (податкових) періодах) товарів/послуг, за ставками 20%, 7%, 0% або 14%, які у поточному звітному (податковому) періоді використані в пільгових операціях з постачання товарів/послуг.

Таким чином, у разі, якщо для здійснення операцій з постачання брухту чорних та кольорових металів, звільнених від оподаткування ПДВ, утворених при розібранні (демонтажу) основних фондів, товари або послуги не придбавались, то у Таблиці 2 заповнюються лише графи 1 – 5, а графи 6 – 9 не підлягають заповненню.

За матеріалами «ЗІР: категорія 101.24»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку