Новини

Оновлення застосунку “Вдома”: що змінилось і як тепер дотримуватись режиму самоізоляції після перетину кордону

21.10.2021

При перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок “Вдома”. При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення - додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований. 

Відповідні зміни затвердив Уряд, внесши зміни до постанови №1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Відповідно до оновленого тексту документу, українці, які повертаються з-за кордону, та іноземці, які прибувають до України, і не мають свідоцтва чи сертифікату про вакцинацію, зобов’язані показати працівнику прикордонної служби активований додаток “Вдома”. Інакше – громадян України відправлятимуть на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в’їзді на територію України.

Для реєстрації у застосунку “Вдома” чи на офіційному порталі потрібно вказати наступні дані:

  • прізвище, ім’я, по батькові особи (за наявності);
  • серія та/або номер паспорта; 
  • визначене особою місце самоізоляції; 
  • засоби зв’язку (номер телефону); 

Упродовж 72 годин до вищевказаних даних, в додаток має підтягнутися результат ПЛР або тесту на антиген, зроблений у верифікованих МОЗ лабораторіях України. Якщо будь-який із тестів покаже негативний результат, застосунок “Вдома” можна видаляти. У випадку ж позитивного результату варто діяти за розробленими рекомендаціями, тобто - подзвонити своєму сімейному лікарю.

Водночас, якщо особа з будь-яких причин не здала тест після перетину кордону, через 72 години додаток деактивується, а інформація автоматизовано передається до правоохоронних органів, які надалі проводитимуть вибіркову перевірку за перебуванням в місці самоізоляції.

Викладені зміни набирають чинності з моменту офіційної публікації Постанови. 

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку